Köpvillkor

Samtliga valpar säljs för ändamålet "sällskap" och valparna är "dolda fel"-försäkrade. I samband med avtal om köp träffas också överenskommelse om tidpunkt för leverens samt eventuellt inbetalning av handpenning, högst 15% av köpesumman. Fri prövorätt tillämpas . Dvs ett besök är inte samma sak som att man får köpa valp.

SKK: Om det är fel på hunden

Mina valpar föds upp i hemmiljö. De miljö- och socialtränas för att få bästa möjliga start i livet. Jag förbehåller mig rätten att välja valpköpare. Det är viktigt att att allt känns bra mellan mig och köparen och att jag kan matcha rätt valp till köparen. Du kan ha önskemål vid ditt besök men jag har det slutliga beslutet om vem som får vilken valp. Jag tar emot besök av valpspekulanter tidigast då valparna är 5 veckor.

Om valpen inte hämtas så som överenskommits eller köparen inte har möjlighet att slutbetala i samband med leverens hävs köpet och handpenningen är även då förverkad. Valpen ska vara till fullo betald innan den levereras.

 

Handpenning kan betalas först då vi kommit överens om vilken valp som blir Din.Om köparen avbeställer köpet på grund av att valpen har fått en anmärkning i veterinärbesiktningsintyget återbetalas hela handpenningen. Om köparen avbeställer köpet efter att avtal träffats och handpenning betalats är handpenningen förverkad.

Om valpen inte hämtas så som överenskommits eller köparen inte har möjlighet att slutbetala i samband med leverens hävs köpet och handpenningen är även då förverkad. Valpen ska vara till fullo betald innan den levereras. Betalning görs genom insättning på konto. Swish går också bra. Banköverföring kan eventuellt ske vid leverenstillfället. I undantagsfall kan jag ta emot kontanter. 

Sålda valpar levereras vid 8-9 veckors ålder då köparen erlägger slutlig betalning. Om köparen har behov av det kan valpen eventuellt stanna lite längre men köpet ska även då genomföras vid 8-9 veckors ålder - resterande tid är valpen inackorderad för den tid och med de villkor som överenskommits.

Som köpare hämtar Du valpen vid den tidpunkt som överenskommits. Om köparen kommer långväga ifrån kan jag eventuellt möta en bit på vägen mot milersättning 20 kr/mil. Jag kan också möta upp på Arlanda (utan kostnad).

Valpen får med sig foder för den första tiden, en "snuttefilt" samt leksak.

Vid leverens är valpen:

Registrerad i SKK med stamtavla

Dolda fel-försäkrad i 3år

Veterinärbesiktigad  med intyg inte äldre än 7 dagar

Vaccinerad  med första sprutan, DHPPi (valpsjuka, hepatit, kennelhosta samt parvovirusinfektion)

Chipmärkt

Regelbundet avmaskad