Kennel Feeorin

American hairless terrier

Kennel Feeorin

American hairless terrier

 

Rasstandard, rasbeskrivning mm kan Du läsa på rasklubbens hemsida www.raht.se

Eftersom rasen är ny så finns inte alltid så många generationer i de av SKK registrerade stamtavlorna. För att få mer kunskap om hundar längre bak i generationerna registrerar vi även i en privat databas "Pawpeds".  Det är en ovärderlig information vid planering av aveln. Jag länkar till mina hundars stamtavlor i Pawpeds men hundarna kan också hittas i SKKs Hunddata via namn eller registreringsnummer.

Mina hundar är genetiskt fria från primär linsluxation (PLL) och PRA-prcd. De testas för patellaluxtion och ögonlyses enligt SKKs rekommendationer för rasen. Jag använder endast friska hundar och har höga krav på god mentalitet hos de hundar jag använder i avel.

Feeorin Song To A Seagull "Semla"

Reg.nr SKK: AS24877/2017

Semla är pigg och ivrig men samtidigt också lättlärd och kramig. Hon ställer gärna till med lite bus och däremellan vill hon gärna vara nära. Semla är utställd med ck och reserv-cert.

Hon är hereditärt fri från Prcd-PRA och PLL samt patellaundersökt och ögonlyst utan anmärkning,

Stamtavla

Disabelles Nougat "Nogge"

Reg.nr SKK: AS12069/2020

Nogge  är född i december 2019 hos kennel Disabelles. Nogge har i huvudsak rat terriers i stamtavlan och är en stabil hund både mentalt och exteriört. 

Han är hereditärt fri från prcd-PRA och PLL samt patellaundersökt och ögonlyst utan anmärkning.

Stamtavla

Feeorin On the Good Ship Lollipop "Märta"

Reg.nr SKK: AS24879/2017

Märta är kullsyster med Semla och vår lilla sällskapshund. Hon är mindre än vad rasens standard medger och har därför aldrig varit aktuell för avel. Märta är en lugn och trygg liten hund och alldeles underbar!