I 20-årsåldern köpte jag min första egna hund, en dalmatinertik vid namn Dogcarts Kettledrum "Pia", som fick en kull valpar 1976. Därefter kom arbete emellan men jag fick behålla Pia fram till våren 1987. Strax innan hade jag fått barn så det dröjde fram till 1999 innan en ny hund kom i huset, en pudel som blev två ...som blev flera. En whippet anslöt sig och sedemera ett par chihuahuor.
 
Andra raser jag haft men inte fött upp är italiensk vinthund, korthåring collie och rottweiler.
 
Jag registrerade kennelnamn 2001 och har sedan dess fött upp drygt 30 kullar, i huvudsak pudel men även whippet och chihuahua.  
 
Jag skaffade min första American hairless terrier 2008 och den andra 2009 men pga av sjukdom omplacerades de flesta hundar under åren 2010-2011. En chihuahua och en toypudel blev kvar hemma men jag hade ett par pudlar hos fodervärd så fram till 2014 hade jag pudeluppfödningen aktiv om än i liten skala  
 
2013 blev jag involverad i uppstarten av en rasklubb för AHT. Avsikten var då inte att föda upp AHT men bestämde mig senare för att ändå försöka bidra lite till den svenska genpoolen via några importer. Min första AHTkull föddes 2016 och den andra 2017. 2018 har varit ett "sabbatsår" och en kull har varit planerad för 2019. Återigen har jag fått lägga ner planerna pga sjukdom men hoppas kunna återkomma längre fram. 
 
Klubbuppdrag
Under 70- och 80-talet var jag sekreterare i Svenska Dalmatinersällskapets styrelse och redaktör för klubbens tidning. Efter millenieskiftet deltog jag i en arbetsgrupp inför tillkomsten av Svenska Whippetklubbens första RAS samt var ledamot av chihuahuacirkels avelskommitte’ i ett par år. Sommaren 2013 blev jag engagerad i att starta en rasklubb för american hairless terrier som då ännu inte var erkänd ras av SKK. Målet var att arbeta för rasens erkännande. Jag var vice ordförande fram t o m 2016 och klubben ombildades till officiell rasklubb inom SKK 2017 då rasen erkänts. Jag var ordförande i den nya klubben under 2017 varefter jag lämnade uppdraget. 
 
Mitt mål är att leverera friska, sunda,trevliga och rastypiska valpar!
 
//Ann-Katrin