Köpvillkor

Kull e. Sarantais Over the Narrow Sea 2017

Alla valpar säljes för ändamålet "sällskap" och valparna är "dolda fel"-försäkrade.

Jag förväntar mig att blivande köpare besöker oss då valparna är 4 -6 veckor. Överenskommelse om köp, tidpunkt för leverens samt inbetalning av handpenning (max 15% av köpesumman) träffas i samband med eller efter besöket. 

Jag har inte regelrätt kö till mina valpar utan förbehåller mig rätten att välja köpare bland de som anmält intresse.

SKK: Om det är fel på hunden

Vid leverens är valparna

  • Registrerade i SKK
  • Vaccinerade mot valpsjuka, hepatit, kennelhosta samt parvovirusinfektion.
  • ID-märkta 
  • Veterinärbesiktigade

Valpar levereras vid 8-9 veckors ålder då köparen erlägger slutlig betalning. Om köparen har behov av det  kan valpen eventuellt stanna lite längre men köpet ska även då genomföras vid 8-9 veckors ålder - resterande tid är valpen inackorderad för den tid och med de villkor som överenskommits.

Vid leverens medföljer

  • Registreringsbevis/stamtavla
  • Intyg från veterinärbesiktning, ej äldre än 7 dagar
  • Foder för den första tiden.
  • Leksak & liten "snuttetrasa" (bättre begagnade så de luktar bekant)

I det fall köparen har önskemål om att valpen ska vara försedd med EU-pass vid leverens så kan det ordnas mot självkostnadspris.

Det åligger köparen att hämta valpen i hemmet. Om köparen kommer långväga ifrån kan jag eventuellt möta en bit på vägen mot milersättning 20 kr/mil. Jag kan också möta på Arlanda mot mil- och parkeringsersättning 250 kr.

Om köparen avbeställer köpet på grund av att valpen har fått en anmärkning i veterinärbesiktningsintyget återbetalas handpenningen.

Om köparen avbeställer köpet av annan anledning efter att avtal träffats och handpenning betalats är handpenningen förverkad.

Om valpen inte hämtas så som överenskommits eller köparen inte har möjlighet att slutbetala  i samband med leverens hävs köpet och handpenningen är även då förverkad. 

Betalning

Valpen ska vara till fullo betald innan den överlåtes. Betalning görs genom insättning på konto. Swish går också bra. Banköverföring kan eventuellt ske vid leverenstillfället. Inga kontanter!